Известие

Collapse
No announcement yet.

Нова кола, нови ядове, много въпроси :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мдаа ... е той тоя на една приятелка на сестрата мъж (на шурунайката зълвината на стринкята по бащина линия пето коляно демек) и уж да мина по-тънко ....

А за това въпросното моторче и аз така разбрах и се надявам да е това ...

Голямо благодаря на всички! Надявам се на още съвети, пък и имайте едно на ум, че ще ви досаждам така или иначе

Относно снимките, за които писа по-горе колегата .. да я ремонтирам, почистя, измия и т.н. ... ще я покажа ... очукана е от тук от там .... все пак си е на 15 години кола ... ама това да са и кусурите само

П.С. Ще чакам отговор за последния въпрос, ако някой може да даде още малко акъл.

Comment

Първоначално публикувано от Bekich Покажи съобщение
      Мдаа ... е той тоя на една приятелка на сестрата мъж (на шурунайката зълвината на стринкята по бащина линия пето коляно демек) и уж да мина по-тънко ....

Голямо благодаря на всички! Надявам се на още съвети, пък и имайте едно на ум, че ще ви досаждам така или иначе

Относно снимките, за които писа по-горе колегата .. да я ремонтирам, почистя, измия и т.н. ... ще я покажа ... очукана е от тук от там .... все пак си е на 15 години кола ... ама това да са и кусурите само

П.С. Ще чакам отговор за последния въпрос, ако някой може да даде още малко акъл.
      Скивай в раздела Продава части има много полезни обяви, че Италианеца не е много богат откъм 146-ци. няколко пъти звъня там за части и никога нищо нямат за тоя модел.
      (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Щом си в сухата река "Вентура Гараж" ти е на 10 мин път ... а относно моторчето ако е като на 155 (което почти съм сигурен) може да пробваш сам да си го изчистиш...
        155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Още 1 съвет(защото аз си изпатих така). Не купувай част от едно място и да ги носиш в сервиз да ти ги сменят, защото всичко се случва и ако някоя част се окаже дефектна, после следват 1 тон разправии. Караш я пак на майстор, той сваля, отиваш взимаш я и я носиш да ти я сменят, после пак се връщаш... "абе големи истории ти казвам". Всичко това няма да го изпиташ, ако оставиш той да ти вземе частите. Закарай я на Румен, човека е уникален, сам ще се убедиш в това. Както спомена колега по-нагоре 1во му звънни, че има бая работа, НО работи много бързо и качествено.

П.С. Работното му време е от Понеделник до Петък от 09:00 до 18:00... Малко е като държавен служител бъзикче
          Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщение
            Още 1 съвет(защото аз си изпатих така). Не купувай част от едно място и да ги носиш в сервиз да ти ги сменят, защото всичко се случва и ако някоя част се окаже дефектна, после следват 1 тон разправии. Караш я пак на майстор, той сваля, отиваш взимаш я и я носиш да ти я сменят, после пак се връщаш... "абе големи истории ти казвам". Всичко това няма да го изпиташ, ако оставиш той да ти вземе частите. Закарай я на Румен, човека е уникален, сам ще се убедиш в това. Както спомена колега по-нагоре 1во му звънни, че има бая работа, НО работи много бързо и качествено.

П.С. Работното му време е от Понеделник до Петък от 09:00 до 18:00... Малко е като държавен служител бъзикче
            Може да си го позволи...
            155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Ха ха ха ха .... ми ще видим - ще говоря с него, щото така на първо време наистина 25% надолу от части не е малко пък, като имаш предвид, че поне 500-600 лв. ще са частите в най-добрия случай.

А колкото до работното време и бързата работа ... много съм далеч от мисълта, че ще стане "за вчера" .... броил съм я за около седмица да съм без нея

Comment

Ха ха ха ха .... ми ще видим - ще говоря с него, щото така на първо време наистина 25% надолу от части не е малко пък, като имаш предвид, че поне 500-600 лв. ще са частите в най-добрия случай.

А колкото до работното време и бързата работа ... много съм далеч от мисълта, че ще стане "за вчера" .... броил съм я за около седмица да съм без нея
                Максимум 3 дена и си излетял с 200 от сервиза му

До колегата reloading, това беше в кръга на шегата
                Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

разбрах затова ти казах, че може да си го позволи

п.с. не го познавам
                  155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщение
                    Максимум 3 дена и си излетял с 200 от сервиза му
                    Екстра .... само дето тия 200 сигурно също са в кръга на шегата , щото тя и по документи не може да ги вдигне

Comment

Няма невъзможни неща!
                      155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Задължително се сменят ролките при смяна на ангренаж и като ти е нова кола се сменя и водна помпа, защото и тя е ролка към ангренажа. Вземи си месингова за препоръчване ... по принцип тя се сменя през един път ..
                        Колата не е 119 а 120 коня .. добре е и диагностика да направиш за оборотите.
                        Поздрави и да си я караш със здраве.
                        Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

То именно защото чух, че се сменя през един път ролка, ама баща ми няма спомен дали я е сменял навремето с ремъка. Според мен я е сменял, ама ... не си заслужава риска май а конете ги изчислих спрямо ватовете ( 88 ) и просто махнах цифрите след десетичната запетая, въпреки, че принципно би трябвало да закръгля нагоре, щото се пада 119.64671224, така че си прав
                          Last edited by Bekich; d.m.y г., 01:19.

Comment

Малко ъпдейт.

Предните накладки се оказа, че не са за смяна. За сметка на това задните, барабар с дисковете се оказаха за смяна.

До момента:

Задни дискове + накладки, ангренажен ремък + двете ролки - 288 лв. (със зверска отстъпка от около 25%)

Гърнето ... казаха, че нема накъде повече да се кърпи, та се зарових да търся ново ... баща ми каза, че е намерил някакво за 120 лв. и чакам да го вземе.

До тук ... добре ... после ще ъпдейтвам пак

Comment

В ЕМ-комплект гледам има целият ауспух (3-те гърнета след катализатора) за 148 лв. - гледах, защото и аз ще сменям преди зимата.
                              sigpic
                              Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Колко ми излезна ремонта.

Колко ми излезна ремонта.

Ремонта излезна 768 лв тотал ... с връзки, отстъпки и т.н.

Смяна на ангренажен ремък + двете ролки
                                Смяна на задни дискове и задни накладки
                                Смяна на гърне (цялата генерация)
                                Смяна на лулите на свещите + кабелите
                                Ремонт на пръскалките на чистачките
                                Прочистване на дросела

В момента колата мърка, като котенце и върви като звяр. Отстранен е проблема с оборите на празен ход. Доволен съм.

Ангренажа, дисковете и накладките ми ги правиха в Ихтиман. Останалото ми го направиха във Вакарел.

Следва една хубава баня и .... обещаните снимки на "Алфолета"
                                Last edited by tonov; d.m.y г., 23:41.

Comment

Working...
                                X